הקרבה

הקרבה

שילה כץ - מנהל היחידה ללימודי חוץ, גבעת ושינגטון, ויועץ נישואין וזוגיות.

התחלנו בקריאת ספר ויקרא אשר עוסק ברובו בסוגי הקרבנות במשכן ולאחר מכן בבית המקדש.
התורה דורשת מהאדם שחטא, שיש לו שמחה או רצון להודות לא-ל להקריב קרבן.

מה משמעותו של מעשה ההקרבה? נדמה לי שהמושג הקרבת קרבן בא בין השאר גם מלשון 'קִרְבָה.'

משמעות הביטוי 'אדם שהחטיא את המטרה' היא שהוא התרחק מהנקודה אותה רצה להשיג. באותו האופן כך הדבר גם ביחס לאדם שחטא; החטא הרחיק אותו מהא-ל, והקרבת הקרבן (ביחד עם תשובה והתנהגות נאותה) אמורה לקרבו חזרה. דבר זה נכון גם למי שיש לו שמחה ומעוניין להקריב קרבן - הוא בעצם מחפש יותר קרבה לא-ל, וכן הדבר גם ברצון להודות לא-ל על ידי הקרבת קרבן שמשמעה רצון להתקרב אל ולהודות לא-ל.

בחיי הזוגיות נדרשים שני בני הזוג להקריב מעצמם (הרבה), אך חשוב שיידעו שבהקרבה שלהם האחד כלפי השני הריהם מתקרבים האחד לשני.

כשהאדם  בכלל, ובני זוג בפרט, נותן לאחר מעצמו, משקיע, משתדל, מתאמץ, מעניק - הרי זה מעיד על כך שהוא רוצה בטובת האחר. הפרדוקס הוא שככל שאנחנו מקריבים יותר ומשקיעים יותר, כך השמחה הפנימית והסיפוק האישי גדלים בראותנו את האושר נסוך על פני בני הזוג שלנו. טובת האחר משמחת אותנו ועושה אותנו מאושרים יותר גם אם הדבר כרוך במחיר אישי (גבוה).

אלברט שוויצר, תיאולוג, פילוסוף, ורופא שזכה בפרס נובל בשנת 1952, אמר, "האושר הפנימי שאנו חשים לאחר שעשינו מעשה טוב, הוא התזונה שהנשמה דורשת." אני מסכים מאוד עם משפט זה, ובתיקון קטן לעניין הזוגיות, "האושר הפנימי שאנו חשים לאחר שעשינו מעשה טוב לבן הזוג, הוא התזונה שהזוגיות דורשת."

בחיי הזוגיות חובה על כל אחד להקריב מעצמו מידי פעם, לתת מעבר לנדרש, לצאת מגדרו ולתת לבן הזוג בכדי שלשניהם יהיה טוב. זוהי זוגיות בריאה ונכונה.

הכותב הינו בעל קליניקת "מיזוג" – זוגיות. העצמה. התחדשות.
מעביר הרצאות וסדנאות, לזוגות, רווקים ורווקות.
לתגובות: 054-7002069 / meezoog1@gmail.com