שילה כץ - מנהל היחידה ללימודי חוץ, גבעת ושינגטון, ויועץ נישואין
הגיליון החגיגי "בדרך לחופה" של עלון השבת "גילוי דעת" עוסק ברובו בהכנות לקראת החתונה, משלב ההיכרות ועד לעמידה מתחת לחופה, וכן בחיים שאחרי החופה.
אינני רוצה להשבית שמחות, אך כשם שחשוב לבנות את הקשר בצורה הדרגתית, בריאה ותקינה, חשוב לא פחות לשים לב לסימני אזהרה ואותות של "STOP," "עצור," במהלך בניית הקשר. וזאת, על מנת לדעת א) להתמודד עם הסימנים הללו בעודם ניתנים לפתרון; ו-ב) במקרים קיצוניים, להפנים ולדעת שפירוק קשר לא בריא בעודו מתהווה הוא הדבר הנכון והראוי לעשות, ובכך למנוע כאב לחיים בהמשך.
במהלך בניית קשר רצוי ששני בני הזוג יהיו עם ברק בעיניים, ירגישו הרגשה הולכת וגוברת של רצון לשדרוג והעצמת הקשר, רצון לחוות ולשתף האחד את השני, רצון להיכרות עמוקה יותר, רצון פשוט של להיות ביחד.
לעיתים לא כל הדברים שציינתי קורים בפועל, וגם זה מצב נורמלי ותקין.
אך יש מצבים המצריכים תשומת לב עם היד על הדופק של שני השותפים לקשר, של ההורים של שני השותפים, וגם של החברים הקרובים שלהם.
ניתן לתמצת מצבים אלו במילה "מניעה":
כל אלה הינם סימנים מחשידים שיש לשים לב אליהם ולפעול להתמודד איתם; בתחילה בין בני הזוג, ואם הדבר לא מסתייע אז כדאי לפנות להורים, לחברים ו/או לאיש מקצוע.
ההתלהבות הבריאה שיש לשני בני הזוג בקשר זוגי יכול לעיתים להאפיל, לסנוור ולגרום לכל אחד ואחת "להמציא תירוצים" שונים ומשונים מדוע הכל טוב והכל בסדר. חשוב מאוד להיות ערניים להתפתחות הקשר אצל שני הזוג, ולאי-הימצאותו של חוסר רצון כללי (דהיינו, מניעה) אצל בן/בת הזוג.
הכותב הינו בעל קליניקת "מיזוג" – זוגיות. העצמה. התחדשות.
מעביר הרצאות וסדנאות, לזוגות, רווקים ורווקות.
לתגובות: 054-7002069 / meezoog1@gmail.com
הכותב הינו בעל קליניקת "מיזוג" – זוגיות. העצמה. התחדשות.
מעביר הרצאות וסדנאות, לזוגות, רווקים ורווקות.
לתגובות: 054-7002069 / meezoog1@gmail.com