שילה כץ - מנהל היחידה ללימודי חוץ, גבעת ושינגטון, ויועץ נישואין וזוגיות.
לפני 19 שנה כאשר משפחתי ואני כשיצאנו לשליחות בארה"ב, באחד הימים הראשונים שלי כמורה בבית ספר יהודי פנה אליי ילד מכיתה ז' ושאל, האם אתה "שוימר (במלעיל ובהברה אשכנזית) נגיעה?"
זו הייתה הפעם הראשונה שבה נחשפתי למושג "שומר נגיעה." הבנתי מיד למה התכוון – שמירה על הכלל ההלכתי של אי-נגיעה במין השני אלא רק בתוך מערכת של נישואין. מאז, בהרגשה שלי, הביטוי "שומר נגיעה" קיבל מעמד מיוחד בשיח הדתי.
חשוב לי לציין בתחילת דבריי כי כמובן אינני פוסק הלכה, אלא יועץ נישואין וזוגיות.
לנגיעה תפקיד חשוב ביותר ביחסים בין אנשים בכלל, ובזוגיות בפרט. המגע מהווה את אחד הביטויים החזקים והעוצמתיים ביותר לרגש האהבה. המגע מקרב, המגע מנחם, המגע מעצים ובקיצור - המגע מחבר בין אנשים.
בכוחה של הנגיעה לסלוח, לפרק מוקשים, לתת מענה לקשיים, לפשט בעיות ולהוריד מתחים. למגע יש גם כוח עצום - חינוכי וטיפולי. אך יחד עם הכוחות והסגולות המיוחדות שיש למגע, גם סכנה גדולה יש בה.
המגע מסיר את המחיצה מפני המרחב הפרטי של האדם. המגע מאפשר לאחר לחדור אל תוך הפרטיות והאינטימיות של האדם, בכוחו של המגע לפרוץ את הגבולות.
חכמים אמרו בחכמה רבה: "...ועשו סייג לתורה" (אבות א', משנה א'). המגע פורץ את הגבולות ומשם קצרה הדרך למדרון חלקלק.
כל כך חשוב לשמור על קדושת הפרטיות שלנו כזוג (נשוי), לדאוג למרחב הפרטי והאינטימי שלנו ללא כל כניסה של מישהו או מישהי אחר/ת. זוגיות בריאה נבנית על בסיס של מחוייבות מלאה ואבסולוטית של שני בני הזוג האחד לשנייה ללא אפשרות של סטייה כמלא הנימה.
לכל מגע יש השפעה!
ההימנעות מנגיעות בבני המין השני ואפילו ו/או בעיקר (כל אחד יבחר את המתאים לו) כלפי חברים קרובים, אינה באה ממקום של ריחוק אלא דווקא ממקום של חברות אמיתית השומרת על חברות זאת מפני זילות והתרופפות.
הידיעה הברורה שיש לנו, לשני בני הזוג, מרחב בטוח ומוגן אשר אין לאף אחד אחר כניסה אליו, הופך את הקשר בין בני הזוג לחזק ועמיד יותר בעיני עצמינו, ולאמיתי וראוי יותר בעיני אחרים.
הכבוד והחשיבות הרבה שאנו רוחשים למגע, מקדש את ערכו והופך אותו לאפשרי ורצוי רק בין בני הזוג בלבד.
הכותב הינו בעל קליניקת "מיזוג" – זוגיות. העצמה. התחדשות.
מעביר הרצאות וסדנאות, לזוגות, רווקים ורווקות.
לתגובות: 054-7002069 / meezoog1@gmail.com